بهداشت محیط شهر دیر

بهداشت محیط شهر دیر
بهداشت محیط

ورود اعضا:


نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:

برای ثبت نام در خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید




آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 54
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 54
بازدید ماه : 103
بازدید کل : 69080
تعداد مطالب : 102
تعداد نظرات : 3
تعداد آنلاین : 1


جدیدترین قالبهای بلاگفا


جدیدترین کدهای موزیک برای وبلاگ

الف- بهداشت مواد غذایی

 

توصيه هاي بهداشتي لازم در مورد روغن :

· از حرارت دادن زيادو طولاني روغن مايع خوداري نماييد.

· از مصرف مجددروغني كه چندين بارحرارت ديدهجددا خودداري نماييد.

· روغن بايد در محلخنك و دور از نور و هوا و در ظرف دربسته نگهداري شود.

· به هنگام طبخ باروغن از حرارت كم استفاده نماييد.

· از روغن مايع مخصوصسرخ كردن استفاده شود.

· مصرف خوراكي هاي سرخكردني را به حداقلبرسانيد.

توصيه هايي در مورد استفادهنان و نمك:

· بهداشت جهت نگهدارينان در طولانيمدت (بيش از 48 ساعت ) انرادر فريزر نگهداري نماييد.

· ار تحويل نانهاي كپكزده موجب بيمار شدندام و طيور و الودهشدن شير و گوشت انها و نهايتا بيمار شدن انسان ميگردد خودداري نماييد.

· نانهاي ضايعاتيراحتي الامكاندر گوشه اي دور ازآشپزخانهو مواد غذايي مورد مصرف در محلي خشك نگهداري كنيد.

· چنانچه نان پس ازتوليد در زمان مناسب بسته بندي شود بيات شدن آن به تاخير مي افتد.

· از خريد آردهايسوخاريفاقدمشخصاتو فله اي خودداري شود.

· توصيه مي شود نمكهاييد دا ر كه د ر كيسه هاي ماتبسته بنديشده استخريداري نماييد.

· از خريد نمكهاي فلهاي كه توسطافراد دوره گر عرضهميگرددخودداري نماييد.

· مصرف نمك رادر موادغذايي به حداقل برسانيد.

· نمك يددار را ميبايست در آخرين لحظات پخت به غذا اضافه نمود.

نحوه نگهداري غذا در يخچال :

· درجه سرماي يخچال راهر از گاه كنترل كنيد تا همواره بين صفر تا 4 درجه باشد.

· از قرار دادن موادغذايي گرم و بيش از حد ظرفيتدر داخليخچال خودداري نماييد.

· قبل از گذاشتنسبزي در يخچال آن را تميز بشوييد.

· ميوه جات و موادغذايي كپك زدهموجب آلودگي يخچال مي شودلذا در صورت مشاهده آنهارا خارج نموده ويخچال آلوده را ضد عفوني نماييد.

· روي غذاي خام و نيمپختهرابپوشانيديا آنها را بسته بندي و در قسمتپايين مواد غذاييپخته شده نگهداري نماييد.

· يخچال و فريزر رانزديك اجاغ گاز يا منبع حرارتيديگر قرارندهيد.

· باز ماندن دربيخچالبراي مدت طولانيو خرابلاستيك دور درب يخچال در افزايش دما موثر است.

· تميز كردن مرتب كف وسطوح داخلي يخچال با دستمال تميز و محلول رقيق جوش شيرينتوصيه ميشود.

· مفدار دفعات خريد رازيادتر كنيد.غذاهاي سرد راپس از خريد دركنار هم نگهدارينماييد و در كوتاهترينزمان ممكن به به يخچال منتقل نماييد.

توصيه هاي بهداشتي در مورد شير و فرآوردههاي لبني :

 

· شير پاستوريزه راحتمادر داخل يخچال بين صفر تا چهار درجه به مدت حداكثر 48 ساعت نگهداري نماييد.

· از نگهداري و خريدشير پاستوريزه در خارج از يخچال خودداري نماييد.

· چنانچه شيرپاستوريزهبيش از 48 ساعت دريخچال باقي بماند و علائم فساد و بريدگي در آنمشاهده نشود. قبل از مصرف آن را حد اقل بهمدت 10 دقيقه بجوشانيد.

· از مصرف خامه و كرهغير پاستوريزهخودداري نماييد.

· از مصرف پنير محليبپرهيزيد.

· بسنتي رنگي بايد ازميوه و يا شربت آن و كاكائو و رنگ طبيعي تهيه شود.

· از خريد و مصرف دوغفله اي خودداري نماييد.

· از مصرف كشك مايع كهداراي علائم كيك زده گي و بوي نامطبوع مي باشد خودداري نماييد.

· كشك مايع پاستوريزهرا قيل از مصرف10 تا20 دقيقه بجوشانيد.

· توصيه مي شود ازپنير بستهيا برچسب داراي مجوز بهداشتياستفاده نماييد.

· كسانيكه با مصرف شيردچار اختلال گوارشي ميشوندبايد شير را سرد .به مقدار كمو به دفعات بنوشند ويا بجاي شير از ماستوپنيراستفاده نمايند.

· هيچ سفره ايبدون فراورده هاي لبني كامل نيست.

· 45 گرم پنير معادل يك ليوالشير است.

توصيه هاي بهداشتي در مورد فرآورده هاي گوشتي :

 

· از خريدكالباس هايي كه تغيير رنگ داده خودداري نماييد.

· از خريد همبرگر و كباب لقمه غير منجمد خودداري به عمل آوريد.

· از خريدسوسيس هايي كه تاريخ توليد و انقضائ ندارد خودداري نماييد.

· از نگهداريسوسيس و كالباسبه مدت بيش از 36 ساعت دريخچال خودداري نماييد.

· سوسيس را ميتوانجهت نگهداريبيشتردر داخل فريزر منجمد كنيد.

· از خريدسوسيس و كالباسهايي كه پوشش آنها پارگي دارد خودداري به عمل آوريد.

· از خوردنسوسيس و كالباس بصورت مداوم خودداري نماييد.

توصيه هاي بهداشتي لازم در مورد گوشت مرغ و ماهي :

 

· گوشت موردمصرفپس از خريد بايد بخوبي شسته شود.

· حتي المقدوراز خريد گوشت چرخ كرده و آماده خودداري نماييد.

· جهت نگهداريگوشت مورد مصرفبراي 2تا3 روز از بالاترينقسمت يخچال استفادهنماييد.

· از خريد گوشتذبح شده در خارج از گشتارگاههاي مجاز خودداري نماييد.

· ماهي تازهميبايست داراي فلس درخشنده و محكم به بدن چسپيده .چشم برجسته و شفاف .آبشش هايي بهرنگ قرمزبوده و بوي نامطبوعي نداشته باشد.

· گوشتمرغفاسد –تيره – پرخون يا كبود است.

· از مصرفمرغهايي كه دچار لاغريشديد هستند جدداخودداري نماييد .

روش صحيح نگهداري نان

- چيدن نان هاي داغ بر روي هم، کپک زدگي را تسريع، فساد زدگي را تسهيل و ضايعات نان را تشديد مي کند؛

2- قبل از سرد شدن کامل نان ها، آنها را دسته نکنيد. نان سرد شده را نيز در پلاستيک دربسته بگذاريد.

3- حرارت نان باعث کپک زدگي زودرس آن مي گردد. از دسته کردن نان داغ جداً بپرهيزيد؛

4- نان خوب مستلزم داشتن آرد با کيفيت، نانواي خوب و نگهداري صحيح است؛

5- همان گونه که بعضي از برنج ها پخت خوبي ندارند، آرد نامرغوب نيز پخت خوبي نخواهد داشت؛

6- دادن نان کپک زده به گاوها مضر و سرطان زا است. در ضمن موجب آلوده شدن شير آنها مي شود؛

7- در ايجاد ضايعات نان، مردم 20 درصد، نانوايان 30 درصد و آرد مصرفي 50 درصد تأثير گذارند؛

8- خريد نان مازاد بر نياز روزانه، يکي از علل افزايش ضايعات نان است. از خريد نان اضافي خودداري کنيد؛

چيدن نان هاي داغ بر روي هم، باعث کپک زدگي زودرس آن مي گردد. از دسته کردننان داغ جداً بپرهيزيد.

9- از خوردن نان سبوس دار در وعده هاي غذاي خود غافل نشويد؛ مصرف نان سبوس دار در هر وعده ي غذايي 30 تا 40 درصد خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي و گوارشي را کاهش مي دهد؛

10- خوردن نان سبوس دار مانع از جذب سريع قند و چربي در خون مي گردد؛

11- نان هاي تيره (حاوي سبوس بيشتر) ارزش غذايي بالاتري نسبت به نان هاي سفيد و روشن دارند؛

12- قرار دادن نان در يخچال، بيات شدن نان را تسريع مي نمايد؛

13- انباشته شدن نان داغ قبل از سرد شدن، باعث تغيير حالت ظاهري، بيات شدگن زودرس، تسريع در کپک زدگي، تشديد ضايعات و ايجاد بيماري گوارشي مي گردد؛

14- قبل از سرد شدن کامل، نان را دسته نکنيد. نان سرد شده را نيز در سفره در بسته نگهداري نماييد؛

مصرف نان سبوس دار در هر وعده ي غذايي 30 تا 40 درصد خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي و گوارشي را کاهش مي دهد.

15- هنگام خريد نان حتماً يک سفره ي پارچه اي يا پلاستيکي به همراه داشته باشيد؛

16- ناني که پس از سرد شدن با سفره حمل و نگهداري شود، مطبوع تر و ماندگارتر خواهد بود؛

17- هر چه سبوس آرد بيشتر، ارزش غذايي آن نيز افزون تر و هرچه سبوس آرد کمتر، ارزش غذايي آن نيز کمتر و کيفيت نان نيز پايين تر خواهد بود؛

18- بين حرارت، رطوبت و کپک زدگي رابطه ي مستقيم وجود دارد؛ در نتيجه نان هايي که به صورت داغ بر روي هم دسته شوند، محيط مناسبي را براي فساد ميکروبي و کپک زدگي فراهم مي سازند؛

19- آرد حاصل از گندم تازه و نارس، باعث توليد نان هاي سفت و بدهضم خواهد شد؛

20- نان خوب ناني است که آرد آن خوب، خمير آن تخمير شده، نانوايش ماهر و مصرف کننده ي آن واقف به اصول نگهداري صحيح باشد.



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






ادامه مطلب
نوشته شده در تاريخ سه شنبه 24 خرداد 1390برچسب:, توسط حسن
تمامی حقوق این وبلاگ محفوظ است | طراحی :